Nieuwsberichten 1-e kwartaal 2014

Voorjaar op Arbre de Rose

Na een aantal relatief droge jaren in ons departement Lot-et-Garonne, heeft de natuur dit voorjaar de schade ingehaald: er is bijzonder veel neerslag gevallen, vooral in maart.
Dat is goed nieuws voor de agrariërs, want ook het grondwater is eindelijk weer op peil. En dat is goed te zien aan het stuwmeer in de buurt: eindelijk weer op niveau.
Omdat ons huis op een heuvelrug ligt (180 m), hebben we zelf geen overlast gehad van al dat water.
Wel groeide het gras flink door en heeft de grasmaaier overuren gemaakt toen het eenmaal droog was. De moestuin is daarna op orde gemaakt, nog wat heesters zijn verplaatst en het zwembad is ontdaan van de bladeren.
De zonnepanelen waren goed schoongespoeld door de regen, dus de elektriciteitsproductie is nu optimaal.

Hopelijk is er voldoende regen gevallen als aanloop voor een prachtige zomer!


Tour de France 2014

Voor het eerst sinds jaren komt de tour weer langs bij ons in de buurt. Een uitgelezen kans voor onze gasten om dat eens van dicht bij mee te maken.

Op 25 juli is de etappe van Maubourguet (Hautes-Pyrenees) naar Bergerac. Vanuit het zuiden komen de renners om ongeveer 16:00 uur door Miramont (na 161 km), daarna door Eymet om vervolgens koers te zetten naar de finish in Bergerac (208 km), waar ze naar verwachting vanaf 17:00 uur aankomen. Klik hier voor meer details van deze etappe.

Op 26 juli wordt de individuele tijdrit verreden van Bergerac naar Perigueux (over 54 km). De start is om 10:10 uur en de verwachte aankomst van de laatste renners is om 17:30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Tips van onze gasten

In het afgelopen seizoen hebben we weer nuttige tips gekregen van onze gasten om het verblijf nog aangenamer te maken. Deze adviezen hebben we ter harte genomen en hopelijk waarderen de (terug)komende gasten dit ook.

Voorbeelden:
- In mei wordt een zonnescherm geplaatst voor het terras van het appartement. Deze is door de gasten zelf te bedienen en biedt ruim schaduw, vooral heerlijk in de middag en avond.
- De twee antieke hangkasten van de gite zijn voorzien van extra legplanken, zodat er nog meer gelegenheid is om kleding en dergelijke op te bergen.
- De parasol van het appartement terras wordt verplaatst naar het terras bij de gite, zodat daar nu twee parasols beschikbaar zijn. Handig bij de verschillende zitjes.
- Bij het zwembad wordt ook een extra grote parasol geplaatst, prettig als de kleintjes schaduw nodig hebben samen met de ouders.
- In de gite is nu keuze uit stevige en extra stevige matrassen, dus voor elk wat wils.

We kijken uit naar nog meer tips van onze gasten!



Beschikbaarheid en verhuur

We zijn nu al tevreden over de verhuur van 2014: veel terugkomers maar ook nieuwkomers gaan we het komend seizoen verwelkomen.
Maar er is nog beschikbaarheid; kijk hiervoor op de volgende kalenders:
Klik hier voor beschikbaarheid vakantiewoning "Loubes"
Klik hier voor beschikbaarheid vakantie appartement "Bernac"

Met het ook op de toekomst zijn we van plan om de komende jaren langere tijd in Nederland te verblijven en wel gedurende de periode van de kerst tot aan maart. "Loubes" is dan beschikbaar voor langdurig verblijf.

Wellicht zijn er aspirant "ik vertrekkers" die ervaring willen opdoen met de rust van het Franse platteland? We horen het wel.

Groet,

Henk en Hannie - Arbre de Rose

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!