Hoeré, Electricité !

Eindelijk is het zover! Na ruim 2 maand gekampeerd te hebben in ons eigen huis, kunnen we nu gebruik maken van de elektrische apparaten. En daarmee feliciteren we ons of zoals een familielid ons mailde: Hoeré, Electricité!
Maar dat ging niet vanzelf: in mei 2008 hadden we de bouwer al verzocht om de aanvraag procedure voor elektra in gang te zetten, maar dat werd pas na de vakantie in september. Daarna bleven de papieren slingeren in diverse bureauladen, maar in oktober hadden we alle rekeningen op voorhand betaald. Maar toen kwam de winter en de kerstverlichting heeft dan voorrang. En daarna de voorjaarsstorm die duizenden Fransen in de kou bracht, dus daar gaf EDF voorrang aan en dat was te begrijpen.
Maar in februari kwam de zaak op gang: eerst de uitbreiding van het eletranetwerk aan de weg, daarna het plaatsen van het kastje, vervolgens een controle, daarna het plaatsen van de meter, daarna weer controle en daarna de definitieve aansluiting. Het is nu (bijna)voor elkaar: de elektriciteitsmeter draait en het huis warmt langzaam maar zeker op. Wel komen ze nog om de stroomsterkte op te voeren want het hele huis draait op 1 meter.
Ook de internetaansluiting werkt nu, zodat we weer mee kunnen doen in cyberspace.
Echter, al met al heeft deze vertraging ons ook weken op achterstand gezet, maar dat proberen we snel in te halen en gelukkig: de hulptroepen uit Nederland zijn in aantocht!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!