Jaaoverzicht 2013

Onze website: www.arbrederose.eu

Het jaar 2013 was voor ons een bijzonder jaar, zowel prive als zakelijk. Prive werden we geconfronteerd met drie overlijdens in de familie en dan ligt Nederland toch wel op een flinke afstand. Zakelijk gezien hadden we een prima jaar met een goede bezetting en fijne gasten.


Feest: ons 1-e lustrum 2009-2013


Ons bedrijf Arbre de Rose bestaat sinds 1 januari 2014 vijf jaar, dus ons eerste lustrum is een feit. 
Toen we op 1 januari 2009 de entreprise oprichtten bij de Franse kamer van koophandel, hadden we nog geen idee wat ons te wachten stond: de baan opgezegd in Nederland, nog enkele jaren te gaan tot het pensioen en onzekerheid over het slagen van de verhuur. 
Maar alras bleek dat deze stap een goede kans van slagen had, want de aanvragen voor reserveringen kwamen voldoende binnen. De website die we gemaakt hadden sloeg goed aan en werd door velen gevonden. 
Ook kwamen er boekingen binnen via Gites.nl en Vakantiehuis-frankrijk.nl
Kortom, de formule van twee vakantiehuizen met een super zwembad op een prachtige plek in de Lot-et-Garonne, is een groot succes gebleken. Ook de classificatie met 4 sterren geeft onze gasten vertrouwen dat de kwaliteit van de dienstverlening prima is. 

Dus op naar het 10-jarig bestaan!


Vanaf 2014 geen schoomaakkosten en geen waarborgsom


Na vijf jaren van verhuur is het tijd om de balans op te maken: wat ging er goed, wat minder en wat kan nog beter?
De reacties in het gastenboek zijn over het algemeen positief, dus wat te doen?

Opvallend is dat onze gasten de verhuurruimten in de regel netjes achterlaten, terwijl wij wel een vergoeding voor de schoonmaak vragen.
Daarom vanaf 2014 geen schoonmaakkosten meer.

Daarnaast blijkt dat de waarborgsom meer symbolisch is dan praktisch. De ervaring leert dat onze gasten goed omgaan met de inrichting van de vakantiehuizen: er zijn geen meldingen van schade geweest. Bovendien heeft men een W.A. of een familiale verzekering.
Daarom ook geen waarborgsom meer vanaf 2014.


Arbre de Rose produceert electriciteit



Op 10 december 2013 zijn de 36 zonnestroompanelen aangesloten op het electriciteitsnet van ERDF (de beheerder van het Frans electriciteitsnet). Dat ging heel officieel met het overhalen van een schakelaar zowel bij het net als bij de panelen: een hele opluchting, want het werkte!
De meter geeft aan dat zelfs in de winter electiciteit wordt opgewekt, ook bij mist of bewolking.
Maar de echte productie vindt toch echt plaats in de maanden april tot oktober.


We kijken uit naar het nieuwe seizoen van 2014 en met nu al 9 weken verhuur, gaat dat de goede kant op.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!