Classificatie van onze gites

Het is alweer eind november en nog steeds genieten we van een heerlijk najaarszonnetje. De tuin is winterklaar gemaakt en eigenlijk staat alles al weer klaar voor het nieuwe seizoen. Maar....het kan altijd beter, zegt men. Daar zijn we altijd voor in, maar hoe dan?

De Franse overheid heeft iets nieuws bedacht; alle bestaande classificaties van de (ruim 160.000!!!) gites in Frankrijk vervallen per 23 juli 2012 en moeten voor die tijd opnieuw zijn geclassificeerd. U kent ze waarschijnlijk wel, de aanduiding van de kwaliteit van de gite met 1 of meer sleutels (Clé Vacances) of aren (Gites de France) of de sterren. Wij hebben tot nu toe onze beide gites niet gekwalificeerd, want uit de reacties van onze klanten hadden wij de indruk dat alles prima in orde is.
Vanaf 30 juni 2010 waren we al wettelijk verplicht om onze gites aan te melden bij de burgermeester, dus dat zette ons wel aan het denken. We hebben hier en daar wat informatie ingewonnen en uiteindelijk beginnen we het door te krijgen: de Franse overheid wil de kwaliteit van de gites verbeteren door een uniforme classificatie. Wij vermoeden dat het uiteindelijk (ook) gaat om nog doelgerichter belasting te kunnen innen, want niet iedereen geeft de inkomsten uit verhuur inkomsten op.
We hebben een bureau (uit Parijs!!!) bereid gevonden om een classificatie uit te voeren op onze beide verhuurruimtes: op 9 december a.s. komt men langs en dan worden beide gites langs een objectieve lijst van  112!!! critera gehouden. Om niet helemaal verrast te worden, hebben we de criteria alvast bekeken en gezien dat ze best redelijk zijn maar af en toe wel typisch Frans. B.v.voor 3-sterren is een hogedrukpan in de keuken verplicht als ook een (mobiele) telefoon en per slaapplaats 2 hoofdkussens. Tot nu toe hebben nog geen enkele vraag in die richting gehad, dus hoe redelijk is dit alles?

Ondertussen hebben we ook een aanduidingsbord bij de weg gezet; want dat hoort vast ook bij de vereisten. We hebben op internet gezocht naar een geschikte aanduiding en die gevonden. Een foto van een rozenboom konden we niet vinden, maar wel deze prachtige roos.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!