Jaaroverzicht 2010

We hebben alweer het tweede jaar in Frankrijk achter de rug; tijd om terug te kijken en ook een beetje vooruit.

Ook het jaar 2010 is in onze beleving voorbij gevlogen, in de eerste plaats door de drukke voorbereidingen om alles op tijd klaar te krijgen voor de verhuur, daarna het verhuurseizoen met veel aardige gasten en tenslotte het najaar om op verhaal te komen in een soort winterslaap. Wat is er zoal gebeurd in het afgelopen jaar?

knippen-wijngaardIn het 1-e kwartaal hadden we wintergasten in de gite, aten we 'galette' op drie-koningen bij Franse buren, is de wijngaard gesnoeid door de nieuwe beheerder en is het jachtfeest gevierd in de 'salle de fete'. Het was voor de lokale bevolking extreem koud, want zoals de buurman opmerkte: "C'est une catastrophe, want zelfs het water in het kippenhok is bevroren!" Er lag zelf af en toe wat sneeuw, maar de zon maakte het al met al heel draaglijk. Lees hier voor meer.

rozen
In het 2-e kwartaal hebben we volop kunnen genieten van de voorjaarszon. We hebben gezaaid en geplant, gasten ontvangen en uitgezwaaid, een douche bij het zwembad geplaatst, een waterontharder geinstalleerd voor heerlijk zacht water en de watertank in gebruik genomen voor hergebruik van regenwater.


vendange-2010
Het 3-kwartaal stond in het teken van gasten ontvangen en uitzwaaien, het aanbrengen van zonwering bij de veranda, een spontane wijnproeverij,  het prachtige, maar soms hete weer en daarbij uitzonderlijk droog, wat prima was voor onze gasten, maar moeilijk voor de grasmat en de nog prille bomen en heesters; en tenslotte de vendange (de wijnpluk) in onze wijngaard. Lees hier meer.


De laatste maanden van 20112010 waren rustig: in september zwaaiden we de laatste gasten uit en daarna was de tuin weer aan de beurt voor de voorbereiding op de winter.
Nu al kijken we uit naar het seizoen in 2011 en hopen we weer op de komst van gezellige gasten.
Klik hier voor onze website.
De weblog vindt u hier.
Wie waren bij ons dit seizoen? Kijk hier op het gastenboek.

Met de vriendelijke groeten en de beste wensen voor het jaar 2010,
Henk en Hannie

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!