Nieuwsberichten van 3-e kwartaal 2010


Het afgelopen kwartaal (juli, augustus en september) stond in het teken van gasten ontvangen en uitzwaaien, het aanbrengen van zonwering bij de veranda, een spontane wijnproeverij,  het prachtige, maar soms hete weer en daarbij uitzonderlijk droog, wat prima was voor onze gasten, maar moeilijk voor de grasmat en de nog prille bomen en heesters; en onlangs de vendange (de wijnpluk) in onze wijngaard. Tenslotte hebben onlangs Arbre de Rose ook op Facebook gezet en een panoramafoto toegevoegd op de website.

Gastenboek Heel blij zijn we met de reacties in de gastenboeken. Alle families die geweest zijn hebben een bijdrage geleverd. Dat wordt door osnns natuurlijk bijzonder gewaardeerd, maar ook door de nieuwe gasten, omdat zij daarin kunnen lezen wat anderen voor hen ervaren hadden, zoals uitstapjes in de omgeving, leuke restaurantjes en markten. We hebben alle reacties uit het gastenboek ook op onze website staan, dus daar kunt u het rustig nalezen. Klik hier voor de inhoudsopgave van de gastenboeken van beide vakantiehuizen  (Loubes en Bernac).

Zonwering Het was de afgelopen zomer prachtig weer, maar ook af en toe heet. De veranda is een geliefde plek om te eten of te barbecuen, maar de directe straling van de zon, maakte dat soms onmogelijk. Om deze reden hebben we stores laten aanbrengen, zodat we nu al naar gelang de stand van de zon, schaduw op de veranda hebben. Een drietal ventilatoren aan het plafond zorgen daarbij voor een briesje, zodat het geheel nu heel comfortabel is.

Een spontane wijnproeverij De vraag van een van de gasten hoe de wijn uit de streek van Duras smaakt, mondde uiteindelijk uit in een wijnproeverij. Want als je echt een wijn uit deze streek wil beoordelen, moet je die proeven naast een aantal andere wijnen en horen er ook hapjes bij. Zo gezegd, zo gedaan en aan het eind van de middag stond alles klaar op de veranda met de nieuwe stores: witte wijn, rosé, rode wijn en een dessertwijn, samen met stukjes kaas en andere smaakversterkende lekkernijeen. De families van beide vakantiehuizen lieten zich het goed smaken en het bleef niet bij proeven alleen. Uiteindelijk toverde Hannie gerechten op tafel die samen met de wijn een diner vormden. Tot diep in de avond werd er nagesproken over de wijnen en a het goede dat deze streek in het Zuid-Westen van Frankrijk te bieden heeft.

Vendange De wijngaard (soort: sémillon) was het hele jaar goed onderhouden, snoeien, behandelen, opbinden, uitdunnen, maaien etc. Uiteindelijk begon eind september het blad al licht te verkleuren en stond alles klaar om geoogst te worden. En op een vrijdagmiddag stond plotseling een hele ploeg plukkers klaar. Als vanzelf begon iedereen aan zijn taak en werden de druiven zorgvuldig geselecteerd, de trossen afgeknipt met de hand, ontdaan van alle ongerechtigheden als rot en beestjes. Ook ging elk trosje even langs de neus om te ruiken of er geen rot in zat. Het resultaat ging in kratten op de aanhanger van de tractor, die toe de klus na 4 uur klaar was, de kostbare vracht naar de wijnmakerij in Soumensac vervoerde. Daar is direct begonnen met het persen en het opslaan van het uitgeperste sap. Binnenkort wordt alles in eikenhouten vaten opgelegd. We blijven uiteraard het proces volgen.

Panoramafoto Vaak krijgen we de vraag van belangstellenden voor de huur, hoe het huis is gesitueerd in de omgeving; is het echt nou wel zou rustig en is het uitzicht wel zoals beloofd. Daarom hebben we een panoramafoto gemaakt die 360 graden in het rond gaat. Kijk maar eens op onze website, onderaan de hoofdpagina.

Facebook Arbre de Rose staat nu ook op Facebook. Hierop hebben we foto's geplaatst en ook kunnen andere Facebook gebruikers hun reactie hierop achterlaten. Bijvoorbeeld kunnen gasten een recensie over hun verblijf plaatsen en hun eigen foto's over Arbre de Rose uploaden. Klik hier voor onze Facebook pagina en geef gerust je reactie, wij zijn benieuwd!

Groeten, Hannie en Henk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!