Nieuwsberichten van juni 2009 en een recept

Highlights in juni 2009:
  1. Het terras voor de vakantiewoning klaar
  2. Tevreden gasten
  3. Hunebed in Loubes?
  4. "l Eau, c'est un probleme"
  5. Recept: Mirabellentaart
  • Dan was het te warm, dan weer te vochtig, maar het is toch voor elkaar gekomen: het terras van de vakantiewoning is nu volop in gebruik. De tuintafel, stoelen, parasol en een eigen toegangspad naar het zwembad completeren het geheel. De gasten zijn tevreden, want er is altijd zon en schaduw te vinden, maar ook een verkoelend windje en je hebt altijd een prachtig uitzicht over het zwembad en daarachter de vallei.
  • In de maand juni hebben we twee maal gasten ontvangen; in het gastenboek kun je lezen hoe zij het ervaren hebben; klik hier om het gastenboek te lezen.
  • Overal waar we aan het werk zijn om het huis komen we stenen tegen, kleine maar ook grote. Vooral de grondwerker heeft veel van deze keien omhoog gehaald om de fundering te maken, het zwembad, de sceptictank en de regenwatervoorziening. Een aantal van de grote keien liggen nu langs de oprit. Maar er waren nog een paar over en deze hebben we met vereende krachten op elkaar gestapeld tot een fraai geheel. Nee, het is geen geen hunebed maar wel een herinnering aan de tijd dat we geen kei meer konden zien!
  • Bijna dagelijks maken we een praatje met de buren, meestal de buurman. We schudden elkaar de hand (of de pols als de hand vuil is van het vele werken in de tuin, en dat is meestal zo!) en praten dan over van alles en nog wat. Maar meestal gaat het gesprek over het weer en de tuin. Vooral nu het al lange tijd droog en warm is merken wij: " l'eau; c'est un probleme" of te wel "water, dat is hier het probleem". De grond is vruchtbaar genoeg: leem met kalk, maar er is hier te weinig water. We gebruiken beiden het liefst geen leidingwater voor de tuin, maar de bron geeft te weing en ook de waterput is leeg. Dus gaan we vervolgens maar sproeien met leidingwater.
  • Tijdens een van de vele rondleidingen die we krijgen door de tuin van de buren, werden we verrast met een pot mirabellen (speciaal soort pruim). In vlot Frans vertelde de buurvrouw hoe je hier een heerlijke taart van kunt maken en dat hebben we uitgeprobeerd. Het resultaat was perfect en we hebben ook de buren een taartstuk gegeven om te horen of het zo goed is. Hier volgt het recept:
Ingrediënten voor een taart voor 6 à 8 personen:
• 250 g bloem
• 600 g kwark
• 4 eieren
• 200 g suiker
• 1 zakje bakpoeder
• 1 borrelglaasje mirabellenlikeur of kirsch
• 1 blik mirabellen op sap
• 20 g boter voor de taartvorm
Bereiding:
1. Scheid de eigelen van de eiwitten, meng in een kom de eigelen met de suiker.
2. Klop met een garde de eigelen met suiker op en voeg al roerend de likeur toe.
3. Zeef de bloem, voeg deze toe aan de eigelen. Voeg het bakpoeder toe. Roer tot een glad deeg.
4. Roer lepel voor lepel de kwark erdoor.
5. Klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het deeg.
6. Verwarm de oven voor op een gemiddelde temperatuur.
7. Vet een taartvorm in met boter en vul deze met het deeg.
8. Laat de mirabellen uitlekken. Verdeel ze over de taartbodem en bak 1 uur.
9. Serveer deze taart lauw of koud.

Eet smakelijk!

Lees de andere berichten en ander nieuws op onze websites:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!