Nieuwsberichten van april 2009

De lente is nu duidelijk aanwezig en daar maken we direct gebruik van. Met behulp van onze (klein)kinderen die een week op bezoek zijn, gaan we er flink tegen aan. De lente inspireert om extra kleur aan te brengen op enkele witte wanden van de gite, het appartement en de hal. Het is prachtig om te zien hoe kleur extra fleur geeft aan de ruimtes.



Met de kleinkinderen leggen we keienpaadjes aan bij de moestuin en het zwembad zodat de voeten droog blijven, mocht het regenen.



De moestuin wordt stapsgewijs ingericht en ingeplant, zodat we de oogst niet in 1 week hoeven op te eten. De grond is van leem en in de afgelopen jaren ingehard door het werkverkeer, maar met behulp van een grondfrees worden we de kluiten de baas. Het resultaat mag er zijn! En nu groeien maar.









Ook het gras begint sneller te groeien en dan is een grasmaaier (Tracteur Autoporté John Deere X 300 voor de kenner) echt nodig.



Bij de voordeur (aan de achterzijde!) moest nog een trap komen. We kiezen er voor natuurstenen treden die vanwege hun gewicht (ruim 750 kg) op een betonfundering moet rusten. Om deze fundering te maken (met behulp van Steven) schaffen we een betonmolentje aan. Zo begint de garage al aardig vol te lopen met materieel wat nodig is om ons landgoed(je) op orde te brengen en te houden.



De terrassen worden nu aangelegd en ook het terras bij het zwembad wordt betegeld. We kunnen niet langer wachten en uitgelokt door het prachtige weer proberen we alvast de ligstoelen uit en wagen de kleinkinderen zich in het water.



Tenslotte is ook een begin gemaakt met het gazon achter het huis. Het hele terrein is letterlijk op de schop en frees genomen om alle grote keien te verwijderen.
Vervolgens is de grond geëgaliseerd en bemest en is er graszaad gezaaid. Binnen 14 dagen zouden we al een pril groen begin moeten kunnen gaan zien. We zijn benieuwd wanneer we er met de grasmaaier over kunnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!