De Verhuizing

Inmiddels is ons huis in Nederland verkocht en zijn we begonnen met het inpakken van de verhuisdozen. In enkele weken hebben we 125 dozen klaarstaan en is het huis grotendeels leeg. We nemen afscheid van familie en de buurt waar we ruim 12 jaar met zoveel plezier gewoond hebben. De buren verrassen ons met een Hollandse stampotavond en ook Sinterklaas komt langs met een zak vol verrassingen die ons nog lang zullen blijven herinneren aan de tijd in Nederland. Op 24 november is het zover: de verhuizer komt langs om alles in te pakken en over te brengen naar Frankrijk. Tot onze verbazing past het hele huis in één container. Het is een vreemde gewaarwording om je hele hebben en houden verpakt te zien in een verhuiswagen die langzaam maar zeker uit je gezichtsveld verdwijnt op weg naar ons nieuwe huis in Frankrijk.

Op 28 november komt de verhuiswagen aan in Loubes-Bernac. We zijn daags daarvoor aangekomen en ontdekten tot onze verrassing dat de grondwerker de oprit flink verstevigd heeft om de zware verhuiswagen te kunnen dragen. Alles is goed overgekomen en voordat de duisternis invalt is de wagen leeg en het huis gevuld. We beschikken nog niet over elektriciteit, maar met lantaarns, kaarsen en een generator gaan we het voorlopig wel redden. Ons project is nog niet klaar en de komende tijd gaan we aan de slag met: plaatsen van de houtkachels, de keukens en badmeubels, inrichten van het huis en klaarmaken voor de verhuur, en het plaatsen van een zwembad, terrassen en de tuin. Daarnaast moet het grondwerk nog afgemaakt worden: drainage langs de wijngaard, aansluiten van de septic tank en het plaatsen van een tank voor het opvangen en hergebruik van regenwater. Dus nog genoeg te doen in het nieuwe jaar.

Reacties

verhuistips zei…
Dat was een redelijk snelle verhuizing! Alleen jammer dat jullie in het nieuwe huis geen elektriciteit hadden. Maar aan de andere kant wordt het er zo wel gezelliger op.

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!