La Maison is betegeld

Onlangs is de "carreleur" (tegelzetter) langs geweest en in enkele weken tijd heeft hij alle vloeren van plavuizen voorzien en de wanden in de badkamers betegeld (faience). Ook de terrassen zijn van tegels voorzien, zodat het geheel al bijna af toont. De uitspraak "met de Franse slag" is zeker niet van toepassing, want het ziet er bijzonder strak uit. Een verrassing was dat twee van de vier toliteruimtem niet betegeld waren.

Dat was onverwacht, want we gingen er vanuit dat alle toiletten betegeld zouden zijn. Na veel praten heen en weer met de aannemer bleek dat we dit niet besteld hadden. Bovendien, de Fransen doen standaard geen tegels in de wanden van toiletten! Maar, propere Nederlanders als we zijn, hiermee gaan we niet akkoord, dus ook hier tegels aan de wanden. Dit kon gelukkig nog geregeld worden, maar wel snel, want de carreleur moest alweer naar de volgende klus. We kwamen overeen dat we zelf de volgende dag de tegels zouden kopen in Bordeaux, zodat de carreleur dit direct daarna kon verwerken. Zo gezegd, zo gedaan.

Tot onze verrassing troffen we de zelfde verkoopster als 2,5 jaar geleden, die ons nog herkende. Zij zag gelijk het probleem: alweer Hollanders die de muren van de toiletten beteld wilden hebben! Zij ging rap aan de slag en zorgde er voor dat we die zelfde middag nog met 350 kg aan tegels in de auto konden vertrekken naar ons nieuwe huis. En nu maar hopen dat ze er goed inkomen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!