TV Uitzending: "Ik vertrek"

De eerste week van mei hebben we doorgebracht in een gite van een Nederlands echtpaar vlak bij Duras. Vandaar uit zijn we flink in de weer geweest met het kiezen van meubelen, offerte voor een zwembad, het zoeken naar hulp voor de inrichting van het "landgoed", onderhoud van de wijngaard, bespreken van de voortgang met de bouwer, etc. Dit alles onder een het genot van proeven van vooral Duras wijnen, een flinke dosis voorjaarszon en enkele forse regenbuien. Uit het gesprek met de "conducteur de traveaux" is ons duidelijk geworden dat de bouw goed vordert en dat we nog lang niet in aanmerking komen voor het TV-programma "Ik vertrek", waar je kunt genieten van verhalen van medelanders die lijden onder uit de hand gelopen kosten, niet presterende aannemers en telkens nieuwe onaangename verrassingen. Maar wat niet is kan nog komen?!

Tijdens de tweede bouwvergadering met de projectleider werd ons duidelijk dat de bouw goed vordert. Ondanks wat tegenslag bij de dakconstructie wegen het slechte weer van de afgelopen week, denkt hij dat de dakpannen er deze maand op zullen liggen. Daarna begint hij met het aanbrengen van de binnenmuren, de electraleidingen de tussenmuren, zodat half juli de tegelaar aan de slag kan. We kunnen het haast niet geloven, maar hij verzekert ons dat voor de bouwvakvakantie de tegels er grotendeels inliggen. We zullen het meemaken!

Intussen hebben we een Nederlandse tuinarchitect ontmoet; zij woont in de buurt van Duras en wil graag met ons het "landgoed" inrichten. We zijn benieuwd naar haar plannen en begin juli krijgen we een voorstel. We kijken er naar uit!.

Tijdens ons verblijf in de gite verraste de eigenaar ons met houtblokken voor de open haard, zodat het ook 's avonds geriefelijk is in de gite. Als dank nodigen we hem uit voor een borrel en een bord spaghetti, waarbij we flink wat adviezen krijgen voor ons nieuwe huis. Mooi meegenomen. Omdat dit verblijf ons goed bevalt, reserveren we alvast voor een week in september.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!