De Muscat de Hamburg druif

Op onze wijngaard staat de Sémillondruif (wit), maar we ontdekten er ook 3 verdwaalde stokken met blauwe druiven. Het is de Black Muscat, een tafeldruif die in Australië heel bekend is. Heel af en toe wordt er daar wijn van gemaakt. Hij staat synoniem voor de Muscat of Hamburg, die je veel in Oost Europa (Servië, Macedonië) tegenkomt, maar ook in Rusland en China.

Deze donker gekleurde druif geeft dunne rode wijnen en wordt ook veel meer als tafeldruif geconsumeerd. In Californië kom je hem ook tegen en ook in Italië, zij het in zeer kleine productie. Ze maken er daar een dessertwijn van en een mousserende wijn in de vorm van een rose-Champagne. De smaak en geur doet denken aan chocolade, sinaasappel en rozen!

Deze druiven waren rijp dus we hebben daarom flink wat kilo's mee naar huis genomen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!