Onderhoud van de wijngaard in de zomer

Het hele jaar door moet er in de wijngaard gewerkt worden: snoeien in januari/februari, eventeel bijplanten tot maart, scheuten dunnen en leiden langs de draden in mei/juni, trosdunnen in juli/augustus, de pluk in september/oktober en in november/december werken in de wijnkelder.

Zo (foto links) stond de wijngaard er voor toen we kwamen in juni 2007. Nu was het dus tijd om te leiden en daarna te dunnen. Echter, wij zijn nu nog niet in staat om het onderhoud zelf ter hand te nemen en Abe (onze hulp toe nu toe) heeft een andere job. We moeten dus uitkijken naar een andere oplossing. Maar hoe?

We zijn daarom gaan onderhandelen met de vorige eigenaar van de wijngaard en hem bereid gevonden om dit jaar onze wijngaard te onderhouden. Als tegenprestatie mag hij de opbrengst hebben en ontvangen wij hopelijk ook nog wat flessen!

Dezelfde dag stond hij met ontbloot bovenlijf in de wijngaard, bezig met het opbinden van de ranken. Geluid uit een radio begeleidde zijn werkzaamheden en het zeet gutste van zijn voorhoofd. Er moest hard gerwerkt worden want de volgende dag zou de 'knipmachine' langskomen. Het is op tijd gelukt en zie hier het resultaat!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!