Fixtures and Fittings meeting in Bordeaux

Deze week waren we in Bordeaux voor een Fixtures and Fittings meeting om samen met de bouwer de plaats van de stopcontacten, telefoon, ADSL en internet, de lichtpunten, de kleur van het sanitair, de tegels etc. etc vast te leggen. Ook liepen we de plattegronden nog eens nauwkeurig door en brachten we nog een paar wensen in, zoals het op rolstoelbreedte maken van de deuropeneningen op de begane grond, de plaats van de wasmachine en de droger etc. Ook de plaats van de sceptic tank hebben we verplaatst: deze stond precies getekend op de plek waar we eenzwembad willen! Voordat we begonnen met het ontwerp van het huis hebben we veel informatie ingewonnen:
Daarbij zijn we goed geholpen met alle informatie die te vinden is in het boek "La Maison" van Wim Bavelaar (ISBN 90-274-9998-5). Daarnaast hebben we twee woordenboeken gekocht: "Technisch woordenboek voor het Bouwbedrijf" deel 1 (NF) en deel 2 (FN) van Dr. J. Venstermans. Onmisbaar om het bouwbestek te kunnen lezen en om te corresponderen met de instanties.
De meeting duurde ruim 5 uur en was bijzonder intensief, maar door de goede voorbereiding is het prima gelukt. Wel hebben we nog een apart bezoek gebracht aan een groothandelaar in tegelwerk en badkamers om nog een betere keus te kunnen maken. Achteraf komen toch nog wat details naar boven: de TV aansluiting in de gite, de hoogte van het tegelwerk....
Verder brachten we een bezoek aan onze bouwkavel, waar we een interessante ontmoeting hadden. Voorts het pittoreske stadje Eymet en Bergerac. Daar hebben we geluncht in het restaurant Saint Jacques (Nederlande eigenaars). Uiteraard hebben we ook een bezoek gebracht aan onze nieuwe vrienden van Moulin de Borie Neuve.
In Bordeaux hebben we overnacht in een goed verzorgd hotel Citadines. Van daaruit zijn de bezoeken gebracht en hebben we genoten van de Franse keuken, de boulevards en het uitgebreide winkelcentrum! Vanwege het zachte weer (17 graden en wat zon!) konden we ook een terrasje pikken. Bordeaux is werkelijk een schitterende stad om vaak naar toe te gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!