Werkbezoek in de Limousin

Dit werkbezoek hebben we goed voorbereid: binnen 5 dagen willen we 5 percelen en huizen bekijken. Hierbij maken we dankbaar gebruik van Google Earth (GPS), waarna het navigatiesysteem TomTomon ons vlekkeloos naar de juiste bestemmingen brengt. Wij verblijven een week in de Limousin bij Nederlanders oorspronkelijk uit Drente. Zij hebben een camping (Le Tuquet Vert) en verhuren ook blokhutten. Van daaruit bezoeken wij:

- Een tot woonhuis en vakantiewoning omgebouwde boerderij met een aparte gite by St Yrieux, maar zonder zwembad: dit is een prachtige locatie tussen de appelboomgaarden; het weer is mild, de zon schijnt regelmatig en het voelt wel goed. De Nederlandse bewoners zijn niet thuis, maar ze hebben de sleutel aan de campingbaas gegeven, dus we kunnen alles uitgebreid bekijken. Voordeel van dit pand is dat we er zo in zouden kunnen trekken, nadeel is dat dat nu niet kan want we werken nog allebei en als vakantiehuis is dit geheel te arbeidsintensief.

- Het landgoed dat tot een resort moet worden omgetoverd voor mensen die op zoek zijn naar landhuizen; dit ziet er inderdaad schitterend uit; het is nog mooier dan op de foto's. Het is hier zo rustig en zo schilderachtig dat ons het gevoel bekruipt dat dit zo zou moeten blijven. Maar ook beseffen er dat het nog lang kan duren voordat er een CU wordt afgegeven en willen we zo lang nog wachten?.

- een Zwitsers houten chalet bij St Yrieux; dit ziet er werkelijk verlaten en verwaarloosd uit. Dit pand was aanbevolen door de restauranthouder waar we gegeten hadden. De vriendelijke eigenaars doen hun uiterste best om ons dit te verkopen, maar zij weten alleen de prijs in Franse franken en niet in euro's. De bijbehorende paardestallen trekken ons ook niet erg aan en beleefd nemen we afscheid.

Conclusie: de Limousin is werkelijk schitterend en niet toeristisch en biedt veel mogelijkheden.

We vertrekken nu naar onze volgende bestemming: Plazac in de Dordogne voor ons volgende werkbezoek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!