Definitieve overdracht van de grond

Drie maanden na het voorlopig contract is het zover: Vandaag gaan we het definitieve contract voor de overdracht van de grond tekenen. Dit gebeurt heel stijlvol bij een echte Franse notaris. Speciaal daarvoor hebben we tussen onze campingspullen ook nette kleren gestopt, zoals colbert, stropdas, nette schoenen etc. We zijn aanwezig op het afgesproken tijdstip van 14:30 maar pas om 15:00 is iedereen aanwezig. Maar wat blijkt?

Alleen de notaris en wij zijn in stijl gekleed, de rest is casual gekleed als ook Monsieur Laurant, die juist van zijn wijngaard komt. Ook nu weer duurt de ceremonie vrij lang en wordt er veel getekend en uitgelegd in formeel Frans. Gelukkig is Marc van Nuland er ook voor de vertaling op de juiste momenten. Een hilarisch moment is er wanneer de notaris meedeelt dat nog niet alle stukken aanwezig zijn: er mist nog een verklaring van de landmeter. Maar geen nood: deze wordt momenteel per koerier bezorgd. Na een uur wordt er gebeld dat de courier wat later komt want de benzine was op! Gelukkig komt alles goed en tenslotte verzekert de notaris ons dat de stukken binnen drie maand in ons bezit zullen zijn.

Terug bij ons huisje staat bij de voordeur een fles champagne van Etha en Peter - eigenaars van de camping Moulin de Borie Neuve - waar we die zomer logeerden! Dat doet ons bijzonder goed en geeft ons het gevoel dat we thuis en welkom zijn. PROOST!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!