Liever druiven dan appels

Vandaag gaan we een keuze maken: we wegen alle objecten die we in de afgelopen weken gezien hebben tegen elkaar af. We logeren bij Nederlanders in een prachtige locatie in Plazac en daar onder het genot van wijn en de laagstaande zon zetten we alle voor- en nadelen op een rijtje.

Eerst beslissen we over het gebied: wordt het de Limousin, Dordogne of Lot-et-Garonne? We komen uit op Lot-et-Garonne want de temperatuur is daar gemiddeld 4 tot 5 graden hoger dan in de Limousin en meer zonne uren. Doorslag geeft echter de keus tussen de appelboomgaarden of de wijngaarden: allebei zijn we erover een dat we liever wijn drinken dan appelsap. De Dordogne valt af omdat het er erg heet kan zijn in de zomer en juist behoorlijk vochtig in de winter. De Lot-et-Garonne bevalt ons nog het best: glooiende landschappen met wijngaarden van Cotes de Duras en Bergerac.

We vragen onze tussenpersoon of hij ons een optie kan geven op de kavel van 1,2 ha en of de CU aangevraagd kan worden. Die willen we uiteraard zo snel mogelijk hebben, want als dat niet lukt begint het feest weer opnieuw. We drinken er met elkaar een glas op en gaan de volgende dag weer terug naar Nederland. Opgelucht en voldaan, want de keuze is gemaakt: we willen zelf een(vakantie)woning met gite en zwembad laten bouwen op een eigen stuk grond bij de wijngaarden in de Lot-et-Garonne!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chateau des Bruyères

In gedachten zijn we al met de bouw begonnen!